De opvolger

12 december was dan zover. Het was tijd om 1 van m’n droomauto’s op te halen. Of beter gezegd: Een betaalbare droomauto. M’n lijst van auto’s die ik ooit nog wel eens wil rijden is lang, maar de meesten die daarop staan zijn voor de gewone man niet te betalen. Deze Renault Megane is ook niet goedkoop maar is wel haalbaar voor veel mensen. En nu gelukkig ook voor mij.

Ik heb er een tijdje op moeten wachten, maar de eerste rit naar huis maakte alles goed. Wat een machine! In de categorie betaalbare, snelle autootjes heb ik er al verschillende gereden, maar dit is echt ‘next level’. Het vermogen, het onderstel en natuurlijk het feit dat het de modernste auto is die ik heb gehad. Alles bij elkaar is m’n gevoel niet in een paar zinnen uit te leggen.

– Een mooie, opvallende verschijning.

Het gaat hier om een Renault Megane RS uit 2009 met 128.000 km. Waarschijnlijk de eerst geleverde in Nederland en tevens de officiële pers- en demo auto van Renault Nederland in 2010. Hij is dus als een van de weinige voorzien van álle opties die leverbaar waren. Een Cup onderstel, panorama dak, RS Monitor, parkeersensoren rondom, sperdifferentieel, Recaro stoelen en daarbij is hij rondom een paar centimeter verlaagd en is de motor ietwat gechipt naar 300pk. De complete onderhoudshistorie zit erbij en de auto verkeerd letterlijk in showroomstaat. Zonder de auto met deze tekst nu weer te koop te zetten is het duidelijk dat je déze Megane wil als je naar een exemplaar op zoek bent.

Ik ben erg blij met de aankoop en hoop er nog jaren in te kunnen genieten. Het is een echte liefhebbersauto. Een auto die bedoeld is om keihard te gebruiken maar ook om zuinig mee om te gaan. Daarom blijft de Starlet ook gewoon om het aantal kilometers (80 per dag) niet al te snel op te laten lopen. Dat zou heel erg zonde zijn.
De eerste vakantie staat ook al gepland, maar hier komt later wel weer een artikel over online.

Maatregelen
Op het moment van schrijven zijn er in een paar dagen tijd al twee RS’jes gestolen van dit zelfde type. Wat extra beveiligingsmaatregelen zijn daarom niet overbodige luxe. Camera’s en GPS-tracking is onderweg.