Dit ben ik

Ik ben Manuel en woon in Noord-Groningen. Het fotograferen begon eerst als hobby, al op de middelbare school, maar uiteindelijk, door groeiende vraag van bedrijven, was ik genoodzaakt om me in januari 2018 te registreren bij de Kamer van Koophandel.

Het is misschien wel 20 jaar geleden dat ik de eerste camera in m’n handen kreeg. Uiteraard begon het toen met auto’s, en dat is nog steeds een belangrijk deel van de ‘hobby’. Ondertussen zijn er meerdere passies en hobby’s bijgekomen zoals reizen, stockfotografie en productfotografie. Ik streef er naar om m’n portfolio zo uitgebreid mogelijk te maken, maar wel met de specialiteit waar m’n passie écht ligt: Automotive.

Ik ben niet alleen fotograaf. Sinds 2012 is daar ook film en grafisch design bij gekomen. Nadat ik de opleiding Multimedia Design had voltooid had ik kennis van film camera’s, post-productie software, grafisch ontwerpen, animatie en virtual effects. In de jaren die kwamen heb ik hier minder aandacht aan besteed dan aan bijvoorbeeld fotografie, maar af en toe kan ik mijn creativiteit nog steeds de vrije loop gooien. Websites en logo’s ontwerpen is ook iets wat de laatste jaren weer groeit omdat steeds meer bedrijven, verenigingen en ideeën een digitaal verlengstuk nodig hebben om hun dienst of product te verkopen.

Waar ik mee werk:
– Canon digitale spiegelreflex camera + een volle tas aan lenzen voor verschillende doeleinden.
– DJI Phantom Professional drone met iPad Air voor besturing
– GoPro Hero Session voor de action shots
– De nieuwste Photoshop voor nabewerking van foto’s
– Premiere Pro en After Effects voor nabewerking van video